Arctic Sailing – Seil med oss i det fantastiske solfylte øyriket i Kroatia

Vi i Arctic Sailing ønsker å dele våre fantastiske opplevelser fra seiling i Kroatia, et øyrike med krystallklart vann, masse kultur, god mat og vin og ikke minst en vennlig og stolt befolkning som tar vel imot oss

Hva er Arctic Sailing…

Arctic Sailing er et familieselskap som vi etablerte i 2016 for å kunne dele med andre vår entusiasme for seiling i Kroatia. Fra vi kjøpte vår første katamaran i 2010, en Lagoon 440, og la den i Kroatia har vi vært begeistret for landet med det nydelige vannet, spennende steder og menneskene som tar imot oss som venner eller personlige gjester og ikke som en av mange turister. Da vi i 2012 kjøpte en større katamaran, Arctic Queen – en Lagoon 560 hvor vi har fast mannskap, har vi fått utvidet vår horisont betydelig ved at vår kaptein og vår hostess har kunnet ta oss til steder og opplevelser man normalt ikke finner på egenhånd. Vi utvider vår “flåte” med en Lagoon 450 fra og med 2017 og vi tenkte det ville være kjekt å dele våre erfaringer med andre gjennom å tilby opplevelsesturer sammen med vår lokale samarbeidspartner i Kroatia, Ocean Sailing House, enten som deltagere i Tematurer som vi arrangerer, gjennom leie av lugarer i båter med skipper eller leie av båt som man seiler selv.

Vi har gjennom årene hatt med familie og venner på seilturer og hatt mange fantastiske opplevelser. Dette er en ferieform som passer de fleste skandinaver med en blanding av friluftsliv, badeferie, natur opplevelser, oppleve historiske steder og ikke minst spise god mat og nyte deilig vin eller en god lokal øl. For dem som ikke har mange års erfaring med seiling kan det være et stort skritt å reise til utlandet og leie en båt, så gjennom Arctic Sailing håper vi å kunne senke terskelen slik at mange flere ser at dette er noe de også kan gjøre. Det koster ikke noe særlig mer enn en vanlig hotellferie og man opplever så utrolig mye mer!

Gjennom deltagelse på en av våre Tematurer får man kanskje den motivasjonen man trenger til å leie sin egen båt, gjerne med skipper for dem som ikke ønsker å ta ansvar for båten selv eller ganske enkelt ønsker å kunne ta fullstendig ferie uten noe ansvar for de daglige gjøremålene.

Våre båter

Arctic Queen

Arctic Queen er en lagoon 560 katamaran som vi kjøpte ny i 2012. Gjennom vinteren 2016-2017 tok vi en fullstendig oppgradering på de fleste slitasje deler slik som puter, bimini, teak dekk etc slik at den fremstår som ny igjen. Arctic Queen satte standard for høykvalitets luksus katamaraner med fast mannskap. For mer detaljert informasjon kan dere gå til hjemmesiden til Arctic Queen

Arctic Prince

Arctic Prince er en Lagoon 450 katamaran og ble levert fra verftet i Bordeaux i februar 2017. Arctic Prince er en meget velutstyrt båt med alt fra teak dekk, generator, air condition i både cabin og lugarer, fast stor bimini, lettbåt med 20hk og styrekonsoll, til «luksus» som vaskemaskin, oppvaskemaskin, TV etc. Alt for at livet ombord skal være så lett og behagelig som mulig.

Karisma

Vår første båt, en Lagoon 440 katamaran, ble kjøpt i 2010 og bragte oss til Kroatia. Høsten 2013 tok vi Karisma til de karibiske øyer, nærmere bestemt BVI. Karisma var heldigvis på land for vinterservice da orkanen Irma raserte BVI og senket størstedelen av båtene der høsten 2017. Etter noen mindre reparasjoner på skrog samt masse nytt utstyr som mast, seil, saildrev elektronikk etc fremstår Karisma nå nesten som ny. Planen er å selge Karisma på slutten av 2018, så hvis noen er interessert i en nyoppusset og meget velustyrt båt med både radar, generator, air condition, watermaker etc, så ta kontakt.

Vår Samarbeidspartner

Ocean Sailing House

Ocean Sailing House (OSH) er et nystartet selskap, etablert høsten 2017, men er eid og operert av et meget erfarent team! Jakov og Adriana Bosjnak som står bak OSH var henholdsvis daglig leder og booking ansvarlig i selskapet som opererte Arctic Queen fra 2012 og fram til 2017. Da vår gode venn Zoran Brkic valgte å selge selskapet høsten 2017 fant Jakov og Adriana ut at det var på tide å starte sitt eget selskap. Sammen med tidligere basesjef og teknisk ekspert, samt et team innen booking, regnskap og vedlikehold, har de nå etablert seg i Marina Kastela. Operasjonen av Arctic Queen er nå overført til OSH og vi i Arctic Sailing ser fram til å videreføre det utmerkede samarbeidet vi har hatt med teamet i mange år!

For mer informasjon, gå til Ocean Sailing House